Text

http://www.msg-cyber.blogspot.com/
Welcome to MSG Cyber
Selamat Datang ke MSG Cyber

Friday, December 23, 2011

Isteri Saya Hilang

Assalamualaikum Semua

Apa khabar? Di kesempatan ini saya hendak kongsikan sebuah cerita yang memberi pengajaran kepada sesipa yang membacanya. Semoga kita dapat mengenali insan yang kita sayangi daripada mengenali harta benda atau material kita. Insya-Allah :).Bagaimana Suami anda kalau macam nie? mari baca seterusnya.


Isteri Saya Hilang

Sumber Gambar: Majalah Solusi Isu 38

Seorang suami berjumpa polis untuk melaporkan kehilangan isterinya yang keluar seketika untuk membeli gula, namun tidak pulang-pulang.

"Sudah berapa lama isteri encik keluar?" soal polis.

"Saya tidak pasti pula. Pagi tadi atau tengah hari kot."

"Dia pakai baju warna apa?"

"Tak pasti la tadi. Mungkin hitam atau putih. Kalau tak pun kelabu."

"Baiklah. Dia ada bawa kad kredit atau kad ATM bersama?"

"Kad ATM memang selalu ada dalam dompet dia, tapi kad kerdit tak pasti pula."

Polis tersebut menggeleng-gelengkan kepala. "Isteri encik keluar dengan kereta persendirian?"

"Ya tuan, dia keluar menggunakan kereta saya, Produa Myvi. Kereta saya tu berwarna silver, berusia hampir 4 tahun 12 Disember nanti. Bumper depan kereta sebelah kiri ada kesan calar sikit. Bahagian dalam kereta saya guna wangian Teddy Dream dari Lovely Lace."

"Okey, kalau macam tu kita cari kereta encik dahulu sebelum mencari isteri encik," kata polis menamatkan sesi soal siasat.

Pengajaran : Adakah ada ketikanya metarial lebih mudah kita terangkan ciri-cirinya secara detail berbanding insan yang kita sayangi? Pulanglah kerumah dan kenalilah insan-insan yang dekat dengan anda. Mengenali untuk menyayangi, bukan untuk mencari benci.

 Dari Majalah Solusi keluaran Isu 38.



2 comments:

  1. oh sedih kalau dapat suami cenggini.. harap sangat tak.. huhu

    ReplyDelete
  2. @Cik Nurul tapi kalau dah jodoh dengan lelaki mcm gini kenalah pandai-pandai ingatkan dia... huhu

    ReplyDelete

MSG-Zone

Sports - Football : Click Picture to Go Site Page

Best Red yellow
PhotobucketPhotobucket PhotobucketPhotobucket